Blog de paulaauger

IMPLICACIÓ

Avui hem començat a parlar a classe dels canons triats. En primer lloc ha fet la seva exposició la Celia, sobre la pel·lícula Trainspotting. Després, en Mario ha escollit per explicar-nos el relat del Julio Cortázar que es diu La continuidad de los parques

Han sigut dues exposicions molt diferents, ja que la temàtica no tenia res a veure ni la forma en què ho han explicat. Totes dues han captat la meva atenció. M’ha sorprès molt positivament el conte d’en Mario perquè amb una extensió curta arriba a explicar una història que et fa pensar, dubtar i voler saber que és el que ha causat la mort del lector. Tal com hem explicat a classe el que pretén és que hi hagi una implicació del lector i tant és la seva implicació que aquest acaba morint. 

Canviant de temàtica, Trainspotting tracta sobre un grup d’amics que són addictes a l’heroïna. És curiós el significat del títol de la pel·lícula, aquest és una paraula anglesa que significa l’afició de veure passar els trens, i això és una metàfora de lo absurd que és aquesta activitat i a la vegada lo absurd que resulta donar la teva vida a l’heroïna.

Trobo que un punt en comú dels dos canons escollits pels meus companys pot ser el fet de voler captar l’atenció i la implicació de l’espectador, ja que a Trainspotting apareixen escenes molt escatològiques que poden ser enteses com per captar l’atenció i fer sobtar a l’espectador. 

A l’última part de la classe hem llegit uns relats en els quals hem pogut practicar la diferenciació de les comes i als punts a l’hora de llegir i hem vist aquelles coses ocultes que hi ha dins d’un relat.     

14-02-18

 

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: